Powerbaren

Alt om sport og proteintilskud

Generelt

Spar penge på kirsebær året rundt

Hvis du har plads i haven, kan du med fordel dyrke dine egne kirsebær. Kirsebærtræer er relativt nemme at passe og kræver ikke meget plads. De trives bedst i en solrig placering med velafvandet, næringsrig jord. Plant træerne om foråret og sørg for at vande dem regelmæssigt de første år, indtil de er etableret. Giv dem gødning om foråret for at sikre en god høst. Med lidt omsorg kan du nyde en lækker hjemmedyrket høst af kirsebær i sommerhalvåret.

Køb kirsebær i sæson

Kirsebær er en sæsonvare, og det er derfor vigtigt at købe dem, når de er i sæson. I sommermånederne juli og august er kirsebær typisk billigst og af bedst kvalitet. Ved at købe kirsebær i sæsonen kan du spare en del penge. Spar penge på friske kirsebær ved at være opmærksom på, hvornår de er i sæson.

Frys overskydende kirsebær

Hvis du har flere kirsebær end du kan spise frisk, så overvej at fryse dem. Kirsebær fryser godt og kan holde sig i op til et år i fryseren. Rens og fjern stenene, før du lægger dem på et bagepapir og fryser dem enkeltvis. Når de er frosne, kan du samle dem i en frysepose eller -beholder. På den måde kan du nyde kirsebær året rundt. Og hvis du mangler inspiration til hvad du kan lave med dine frosne kirsebær, så Se udvalget af forskellige tusser her.

Lav din egen kirsebærmarmelade

Hjemmelavet kirsebærmarmelade er en dejlig og økonomisk måde at nyde kirsebær året rundt. Fremgangsmåden er simpel: Start med at vaske og stene kirsebærrene. Kom dem i en gryde sammen med sukker og lidt vand. Lad blandingen koge i 20-30 minutter, indtil den har en tyk konsistens. Hæld marmeladen på rene, steriliserede glas og lad dem afkøle. Opbevares køligt og mørkt, så holder marmeladen sig frisk i op til et år. Hjemmelavet kirsebærmarmelade er ikke blot billigere end den færdigkøbte, men også langt mere lækker og fuld af naturlig smag.

Tør kirsebær til snacks

Tørrede kirsebær er en fantastisk sund snack, som du kan nyde hele året rundt. Ved at tørre dine egne kirsebær kan du spare penge i forhold til at købe færdigpakkede snacks. Processen er enkel – bare skær kirsebærrene i to, fjern stenene og læg dem på en bageplade i ovnen ved lav temperatur i flere timer, indtil de er tørre og sprøde. Opbevar de tørrede kirsebær i en lufttæt beholder, så holder de sig friske i ugevis. Nyd dem som de er, eller tilsæt dem til müsli, yoghurt eller salater for at tilføje en lækker, sød smag.

Brug kirsebær i madlavningen

Kirsebær er en utrolig alsidig frugt, der kan bruges i mange retter. De giver en dejlig sødlig og frisk smag til både søde og salte retter. Prøv at tilføje friske eller frosne kirsebær til morgenmaden, f.eks. i yoghurt, havregrød eller smoothies. I madlavningen kan kirsebær bruges i marinader, sovse, salater og desserter. De passer særligt godt sammen med kød som kylling eller svin. Kirsebær kan også bruges i bagemix som kager, tærter og muffins. Uanset hvordan du vælger at bruge kirsebær, vil de give dine retter en lækker og unik smag.

Køb kirsebær direkte fra producent

Ved at købe kirsebær direkte fra producenten kan du spare en betydelig mængde penge. Producenterne sælger ofte deres kirsebær til en lavere pris end detailhandlere, da de ikke har de samme distributionsomkostninger. Det betyder, at du som forbruger kan få mere kirsebær for pengene. Desuden kan du være sikker på, at du får friske og kvalitetsbevidste kirsebær, da de ikke har været igennem en lang transportkæde. Mange producenter tilbyder også muligheden for at købe kirsebær i større mængder, hvilket kan give yderligere besparelser.

Udnyt lokale tilbud og rabatter

Når du køber kirsebær, er det en god idé at holde øje med lokale tilbud og rabatter. Mange supermarkeder og grønthandlere tilbyder sæsonbestemte rabatter på kirsebær, især i høj- og lavsæsonen. Ved at være opmærksom på disse tilbud kan du spare en del penge. Du kan også kigge efter gårdbutikker eller lokale producenter, som ofte sælger deres kirsebær til favorable priser. Derudover kan du overveje at købe større mængder, når prisen er lav, og fryse dem ned til senere brug.

Opbevar kirsebær korrekt

For at bevare kirsebærrene så længe som muligt er det vigtigt at opbevare dem korrekt. Friske kirsebær bør opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder eller pose. På denne måde kan de holde sig friske i op til en uge. Frosne kirsebær bør opbevares i en lufttæt frysepose eller beholder, hvor de kan holde sig i op til et år. Når du skal bruge frosne kirsebær, lad dem tø op i køleskabet inden brug for at bevare deres friskhed og smag.

Udnyt alle dele af kirsebærret

Når du køber kirsebær, er det vigtigt at udnytte alle dele af frugten. Kernerne indeholder nemlig et olie, der kan bruges til madlavning eller som naturlig hudpleje. Bladene kan tørres og bruges til at lave te, der er rig på antioxidanter. Selv stenene kan genbruges – de kan knuses og bruges som naturligt skrubmiddel i hjemmelavede kosmetikprodukter. Ved at udnytte alle dele af kirsebærret kan du få mere værdi for pengene og reducere madspild.